bilgi@bugrabaysal.com
+90 544 214 68 94
Bu sayfadaki web sitesi içeriği ve uygulamaları sadece ziyaretçilerimizin sağlığı hakkında bilgilendirme ve eğitim amaçlı olup, herhangi bir şekilde tıbbi öneri verme ve tedavi etmek amaçlı oluşturulmamıştır. Dolayısıyla bu bilgiler kesinlikle hekimin hastasının tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Boyun Ağrısı Neden Oluşur?

Boyun Ağrısı Neden Oluşur?

Boyun Ağrısı Neden Oluşur?

Boyun Ağrısı Neden Oluşur?

Boynumuz, başımız ile vücudumuz arasındaki bağlantıyı sağlar. Başımızı destekler ve dengeli pozisyonda tutar ve başımızın birçok yöne doğru rahat hareket etmesine olanak verir. Kafamızdan gövdemize doğru geçen büyük damarları, omuriliği, kola giden sinirleri korumak en asli görevleri arasındadır. Bundan dolayı boynumuz akut ya da mesleksel ağrılara açıktır. 

Boyun ağrısı çok yaygın görülen bir sağlık problemini oluşturmakta ve her cinsiyette ve yaşta insanda görülebilmektedir. Günümüzde özellikle masa başında çalışanlarda, bilgisayar kullananlarda boyun ağrısı görülme olasılığı çok yüksektir. Boyun ağrısı görülme oranı yaşın ilerlemesiyle birlikte artış göstermektedir. Günlük yaşamımızdaki gerilimler ve iş hayatımızdaki stresler boyun ağrısını arttırır. Boyun ağrısıyla beraber sırt-omuz ağrısı, ellerde uyuşma, baş dönmesi, dengesizlik ve baş ağrısı görülebilir. Boyun problemleri geçirilen bir kazadan sonra beklenmedik bir halde ortaya çıkabilir.

Boyun Ağrısına Neden Olan Faktörler
 

Boyun ağrısı, omurganın eklem ve kemik yapılarından kaynaklanacağı gibi kas, bağlar ve sinirler gibi yumuşak dokulardan da kaynaklanabilir. En sık görülen boyun ağrısı nedenini yumuşak dokudaki zorlanmaların oluşturduğu görülmektedir. 
Ayrıca doğru olmayan pozisyonda uyuya kalma, yüksek yastık kullanma ve kötü seyahat şartları da boyun tutulmasına sebep olabilir. Bu sebeplerin çoğu Aksaray’da fizik tedavi yöntemleri ve Aksaray GTOS terapi ile spazm ve tutulma çözülmektedir.

Boyun Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

 

Ağrılı ve tutuk olan boyun, hiçbir özel tedavi yapılmasa da birkaç gün - birkaç hafta içinde daha iyi hale gelebilir. Genellikle gereken tek şey mümkün olduğunca rahat bir pozisyon sağlamaktır. Boyun ağrısı şiddetli olduğunda ve uzun sürdüğünde ise Aksaray fizik tedavi yöntemleri kullanılabilmektedir. 

Aksaray Fizik Tedavi Uygulamaları

Aksaray fizik tedavi uygulamalarında kullanılan sıcak uygulaması ve masaj ile kasları gevşetip, ağrıyı rahatlatıcı bir etki yaratmaktadır. Fizyoterapistler, elektrik akımları, ısıtıcı ajanlar, traksiyon gibi tedaviler uygulayabilir. Boyunluk kullanılması da, boyun hareketlerini kısıtlayarak, eklem ve kasların dinlendirilmesine ve ağrının hafifletilmesine yardımcı olur. 

Ayrıca Aksaray GTOS Terapi uygulamaları ile ağrısız, iğnesiz ve ışınsız olarak ağrıyan noktaların tedavisi mümkündür.

Boyun Ağrısından Korunmak İçin Faydalı Tavsiyeler

  • Asla ağır cisimleri kaldırmayın, çekmeyin, itmeyin ve taşıyacağınız yükleri eşit olarak her iki elinize bölün ve o şekilde taşıyın.
  • Başınızla kesinlikle yük taşımayın. Baş seviyesinin yukarısına doğru yük kaldırmayın.
  • Boynunuzu sürekli öne eğik veya aynı pozisyonda sabit tutmamaya özen gösterin.
  • Telefonu konuşurken telefonunuzu boyun-omuz arasına sıkıştırmayın.
  • Otururken sırtınızı düz tutarak dik oturun ve yaslanın.
  • İhtiyaç dahilinde boyun kıvrımınıza uyan boyun yastığı ile boynunuzu takviye edebilirsiniz.
  • Yatak dışında boynunuzu düşürürcesine uyuya kalmayın.
  • Aşırı yüksek yastık kullanmamaya dikkat edin.
  • Çalışma şartlarınızı ve koşullarınızı iyi düzenleyin.
  • Özellikle bilgisayar ve masa başında çalışıyor iseniz 30 dakikada bir pozisyon değiştirmenizde faydalı olacaktır.